ОСТАННІ НОВИНИ

У Стрию поліцейські придумали, як боротися із порушниками паркування

Олена Карп'юк

|

У боротьбі з порушеннями правил паркування із 20 жовтня працівники патрульної поліції Стрийського відділу поліції використовують спеціальні пристрої, які блокують рух транспортних засобів. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікацій Нацполіції Львівщини.

 

Пристрої правоохоронці встановлюють на колесо автомобіля, а водію залишають контактну інформацію. Після оформлення постанови про адміністративне правопорушення цей пристрій знімають.

«У Стрию проблема з порушенням правил стоянки є вкрай гостра. Зокрема, поблизу ринку, де знаходиться чергова частина рятувальників. Бувало таке, що саме через транспортні засоби, запарковані у невстановлених місцях, пожежні автомобілі не могли швидко виїхати на виклик. Сподіваємось, таким чином привчити водіїв до порядку. Застосування згаданих засобів проводиться на законних підставах з дотриманням вимог Кодексу України про адміністративні правопорушення», – розповів заступник начальника Стрийського відділу поліції Роман Вовк.

Зазначимо, що за порушення правил зупинки та стоянки, згідно з ч. 1 ст. 122 КУпАП, передбачено штраф у розмірі п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (255 гривень). Якщо це створює перешкоди дорожньому руху або загрожує безпеці руху, то його сума збільшується удвічі – до 510 гривень.

Як повідомляв Львівський портал, нові інспектори з паркування, які запрацюють у Львові на вимогу закону «Про реформування сфери паркування транспортних засобів», почнуть штрафувати водіїв-порушників із 1 листопада. До цього часу вони залишатимуть на лобовому склі неправильно запаркованих автомобілів листівки з попередженням.

Інспектори почнуть масово штрафувати водіїв за паркування на тротуарах, пішохідних переходах, газонах та будь-якому іншому невстановленому місці. Також вони евакуйовуватимуть автомобілі на штрафмайданчик. При цьому виписувати штрафи нові інспектори зможуть без присутності водія. Детальніше про те, яким чином інспектори фіксуватимуть порушення, про розмір штрафів, а також про те, що чекає на водіїв на «єврономерах», читайте у статті «Звільнити Львів від самовільних парковок: місія (не)можлива?».

Фото: Нацполіція

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *