ОСТАННІ НОВИНИ

У Львівській ОДА розповіли, чи вже готові до боротьби із сніговими завалами на дорогах

Соломія Головіна

|

Із 266 одиниць техніки, які у Львівській області збираються залучити для розчищення доріг від снігу, наразі залишаються неготовими майже півсотні машин. Про це сьогодні, 22 жовтня, під час апаратної наради повідомив т.в.о. директора департаменту дорожнього господарства, транспорту та зв’язку Львівської ОДА Роман Кокотайло, передає кореспондент Львівського порталу.

 

«Всього для забезпечення належного проходження осінньо-зимового періоду буде задіяно 266 одиниць техніки. Станом на сьогодні по всіх організаціях готово 218 з них. Також додатково буде залучено 8 одиниць техніки «Дрог-буд», – поінформував посадовець.

Водночас він зауважив, що до зимового періоду з 131 одиниці техніки ДП «Львівський облавтодор» все ще неготовими зостаються 33 машини.

«Якщо говорити загалом, то на дорогах державного та місцевого значення буде задіяно шість підрядних організацій: Львівський облавтодор, «Онур», «Екранбуд», «Рома», «ПБС», «Нара». Загалом вони будуть обслуговувати 8 тис.410 км доріг», – сказав Роман Кокотайло.

Що стосується піску, то, за словами керівника дорожнього департаменту, в загальному стан готовності по всіх підприємствах тут складає 60%, а солі – 30%.

«Говорячи про облавтодор, оскільки мова йде про 7 тис. км доріг, то що стосується піску – тут це показник складає майже 28%, солі – майже 23%. Минулого тижня ми дали погодження облавтодору на заготівлю піскосоляної суміші у розмірі 30%, враховуючи фактичне використання минулого року, відповідно готові заплатити їм аванс, щоби вони цю сіль привезли сюди і переробили у піскосуміш», – додав Роман Кокотайло.

Також під час наради вирішили пустити техніку у гірські райони, адже вже завтра там обіцяють сніг.

«З вівторка передають мінусову температуру і невеликі сніги в  горах. Можна було б хоча по одному піскосіву переобладнати в чотири райони  – Сколівський, Дрогобицький, Старосамбірський та Турківський. З четверга має бути потепління і, надіюсь, ми доробимо все, що запланували цього року», – зазначив чиновник.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *