ОСТАННІ НОВИНИ

З 1 листопада в Україні зростуть ціни на газ

Юлія Шпак

|

В Україні з 1 листопада 2018 року ціни на газ для населення зростуть на 23,5%. Про це повідомив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, передає «Інтерфакс-Україна».

 

«Ціни з 1 листопада на газ зростуть лише на 23,5%. Не на 60%. Це те, чого нам вдалося неймовірними зусиллями досягти в результаті цих переговорів», – сказав В. Гройсман на засіданні Кабінету Міністрів, присвяченому питанню підвищення цін на газ для населення, в п’ятницю ввечері.

Прем’єр зазначив, що протягом тривалого часу уряд України провадив переговори з Міжнародним валютним фондом (МВФ) для того, щоб зняти питання підвищення ціни на газ із порядку денного співпраці з Фондом.

В.Гройсман додав, що ухвалюване рішення дуже складне для кожного громадянина країни, але наголосив, що субсидіями буде забезпечено всіх, хто їх потребує.

Як повідомлялося, постанова Кабміну №187 від 22 березня 2017 року передбачала, що спецзобов’язання з продажу газу населенню і ТКЕ діятимуть до 1 квітня 2018 року, але пізніше уряд продовжив їх до кінця травня, а ще пізніше – до кінця липня, серпня, вересня, 18 жовтня і до 27 жовтня.

Україна у рамках співпраці з Міжнародним валютним фондом зобов’язалася відмовитися від PSO і перейти до ринкових цін, проте влітку та восени 2017 року відмовилася від їх виконання.

Нині питання цін на газ для населення є ключовим для відновлення фінансування з боку МВФ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *