ОСТАННІ НОВИНИ

У міськраді Львова оформили документи на ще одну ділянку для сміттєпереробного заводу

Наталя Дуляба

|

Сьогодні, 19 жовтня, виконавчий комітет Львівської міської ради вніс зміни до містобудівних умов та обмежень на будівництво сміттєпереробного заводу на вул. Пластовій, 13. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

 

Своїм рішенням виконком долучив до містобудівних умов та обмежень, виданих 10 квітня цього року, земельну ділянку площею майже 3 га. Її депутати міської ради додатково виділили для зведення сміттєвого заводу у травні цього року. Відтак тепер у мерії відповідним чином оформили дозвіл на будівництво заводу на вул. Пластовій, 13.

Зводити сміттєпереробний комплекс будуть на двох земельних ділянках площею 6,7 та 2,9 га. Їхнє цільове призначення – для розміщення та експлуатації основних,підсобних і допоміжних будівель і споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості; для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель і споруд технічної інфраструктури (виробництва та розподілення газу, постачання пари та гарячої води, збирання, очищення та розподілення води).

Вид використання ділянок – для будівництва комплексу з перевантаження та переробки твердих побутових відходів. Також ці землі розташовані у зоні В-2 – зоні, передбаченій для виробництв ІІ класу шкідливості (санітарно-захисна зона 500 м) відповідно до зонінгу Личаківського району.

Нагадаємо, депутати Львівської міськради вже виділяли ЛКП «Зелене місто» ділянку площею 6,7007 га на вул. Пластовій під сміттєпереробний завод наприкінці січня цього року, а в травні – ще одну ділянку площею майже 3 га. Водночас активісти заявляли, що для такого сміттєвого комплексу потрібно близько 21 га землі.

Як повідомляв Львівський портал, проект майбутнього сміттєпереробного заводу розробляє львівська компанія Інститут проектування «Комфортбуд», яка не має досвіду роботи з подібними проектами. А будувати завод зголосилися 12 компаній.

1 червня у Києві підписали угоду на отримання 35 млн євро кредиту від ЄБРР на будівництво сміттєпереробного заводу у Львові та на рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища.

Міський голова Львова Андрій Садовий пообіцяв, що сміттєпереробний завод зведуть через два роки, а завершать рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища – через п’ять років. Саме будівництво заводу планують розпочати ще цього року.

Натомість у липня у Львові з ініціативи місцевих мешканців відбулись громадські слухання щодо сміттєпереробного заводу на вул. Пластовій, 13. Проти його будівництва проголосували 325 людей з 352 зареєстрованих.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *