ОСТАННІ НОВИНИ

На кордоні з Польщею затримали молодика, який намагався ввезти у запасному колесі контрабандні сигарети

Юлія Шпак

|

У пункті пропуску «Грушів» митники вилучили у мешканця Івано-Франківщини 500 пачок контрабандних сигарет, які він перевозив у запасному колесі. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ДФС у Львівській області.

 

Так, сьогодні 24-річний громадянин України, мешканець Івано-Франківська, прямував з України до Республіки Польщі через митний пост «Грушів», керуючи автомобілем BMW 525D.

«Для перетину кордону обрав смугу спрощеного митного контролю «зелений коридор». Під час візуального огляду транспортного засобу у митників виникла підозра про наявність прихованих від митного контролю товарів. Автомобіль було скеровано в спеціально відведене місце для проведення поглибленого огляду. Під час спільного прикордонно-митного контролю за допомогою технічних засобів в автомобілі було виявлено 480 пачок сигарет з акцизними марками України. Їх заховали у спинках обох передніх сидінь автомобіля, за декоративною обшивкою та у запасному колесі. Доступ до сигарет став можливим внаслідок демонтажу декоративної обшивки із спинок сидінь та розбортування запасного колеса», – йдеться у повідомленні.

У ДФС додають, що громадянин вчинив дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, тобто з використанням способів, що утруднюють виявлення таких товарів. Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбачені ч. 1 ст.483 Митного кодексу України. Сигарети вилучено. Справу скерують до суду.

Фото: ДФС

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *