ОСТАННІ НОВИНИ

Ділянки для АТОвців біля озера Наварія чи рекреаційна зона? Синютка пересварився із мером Пустомит через елітну землю

Соломія Головіна

|

Під час сьогоднішньої зустрічі голови Львівської обласної державної адміністрації Олега Синютки з міськими головами Львівщини у нього відбулася гаряча перепалка з мером Пустомит Олегом Серняком через землі біля озера Наварія. Про це передає кореспондент Львівського порталу.

 

Власне, під час цієї зустрічі очільники міст мали можливість доповісти губернатору про певні конфліктні ситуації чи проблеми, зокрема, коли слово дали меру Пустомит, він підняв тему земель біля озера Наварія для учасників АТО.

Олег Серняк наголосив, що місцеві мешканці хотіли б залишити цю територію рекреаційною, щоб туди можна було прийти і відпочити (тут додамо, що вчора, 18 жовтня, Пустомитівська міськрада під час сесійного засідання прийняла рішення заборонили забудову берегів озера Наварія).

«Хотіли б попросити вашої допомоги в досягненні консенсусу, щоб збереглися і інтереси громади (яка все-таки бачить це озеро як осередок дозвілля, спорту та відпочинку) і потреби учасників АТО в отриманні земельних ділянок. З цією метою створили робочу групу. Тому запрошуємо представників ЛОДА спільними зусиллями знайти вихід з цієї ситуації. Ми готові внести зміни до містобудівної документації, генплану села Наварія, щоби з однієї сторони посприяти учасникам АТО в отриманні цих земельних ділянок, а з іншої – зберегти озеро як рекреаційну зону… У наступну п’ятницю о 17.00 буде засідання цієї робочої групи, куди включили всіх бажаючих, а це близько трьох десятків осіб: учасники АТО, представники громадськості, облдержадміністрації, райдержадміністрації, «Львівтеплоенерго», – зазначив Олег Серняк.

Своєю чергою Олег Синютка обурився і звинуватив міського голову Пустомит у поливанні його брудом:

«У присутності ваших колег скажу вам, молодий чоловіче, що вам спершу слід вибачитися за весь цей бруд, який ви абсолютно безпідставно на мене вилили, а також за те, що ви підключили до цього політичних конкурентів, які насправді «підгодовуються» з Росії і інших спецслужб».

Також голова ЛОДА наголосив, що «ці хлопці-АТОвці заслуговують, щоби мати цю землю».

«Все, що від мене залежить, я буду робити, щоби ці люди отримали ці землі. Закінчена інвентаризація всієї іншої землі навколо озера», – констатував Олег Синютка.

– Я наступного тижня скличу прес-конференцію і покажу ці всі земельні ділянки, які там є. Мені надокучило обливання брудом з вашого боку, – звернувся він до Олега Серняка.

– Жодного разу вас ні в чому не звинувачував…, – виправдовувався мер Пустомит.

– Я не прийшов з вами сюди дискутувати. Переконаний, що не заслуговую на ту кількість бруду, якою ви мене облили, – парирував голова ЛОДА.

– Вас дезінформували, – намагався перебити голову ЛОДА Олег Серняк.

– Не піднімай на мене голос, молодий чоловіче, – обурився і поставив «крапку» у перепалці Олег Синютка.

Як відомо, голова Львівської ОДА Олег Синютка дав доручення провести службову перевірку щодо виділення землі поблизу озера Наварія у Пустомитівському районі учасникам АТО. Виявилося, що не всі, хто отримав ділянку згідно із його розпорядженням, являється учасником бойових дій.

Раніше голова ЛОДА на підставі клопотань учасників АТО виділив 83 ділянки біля озера Наварія. Втім, як пишуть ЗМІ, у списку 83 щасливчиків опинилися не тільки учасників АТО, а й ціла низка бізнесменів.

Як згодом повідомив Zaxid.net, створена головою ЛОДА Олегом Синюткою спеціальна комісія не виявила зловживань під час виділення землі біля озера Наварія: вона отримала підтвердження, що з 83 осіб лише 43 є учасниками бойових дій.

«Щодо решти 40, то спростувати чи підтвердити, чи вони є учасниками бойових дій, не видається за можливе, бо відповідь з державної служби, яка, мабуть, є єдиною базою, ще не надійшла», – говорить Ростислав Замлинський.

Також він додав, що, навіть якщо ці 40 людей виявляться не учасниками бойових дій, то все одно зловживань під час виділення землі немає, тому що згідно з земельним кодексом, кожен громадянин має право отримати ту чи іншу земельну ділянку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *