ОСТАННІ НОВИНИ

В обмдусмена показали, як живуть ув'язнені у Львівському СІЗО

Вероніка Рой

|

У Львівській установі виконання покарань №19, що на вулиці Городоцькій, 20,  ув’язнені не отримують кваліфікованої медичної допомоги. Також більшість камер тримання ув’язнених потребують негайного ремонту. Про це повідомляє прес-служба уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

 

Зазначається, що адміністрацією установи вживаються заходи щодо приведення умов тримання осіб у відповідність до встановлених норм, однак зважаючи на те, що будівля закладу є дуже старою, невирішеними залишаються питання забезпечення засуджених житловою площею, через що ліжка в них розташовані в притул одне до одного, що порушує право на приватність ув’язнених осіб.

«Практично усі камери потребують ремонту, в них недостатньо природнього та штучного освітлення, відсутні бачки з питною водою, які керівництво установи у розмові з моніторинговою групою пообіцяло найближчим часом встановити. Потребують ремонту приміщення збірного відділення, в яких попередньо розміщуються особи, які прибули до установи. У камерах несправні санвузли, також в деяких приміщеннях відсутні вікна, через що в них немає свіжого повітря», – йдеться у повідомленні.

Також в омбудсмена повідомляють, що найбільше занепокоєння у представників моніторингової групи викликало неналежне надання медичної допомоги ув’язненим.

«Так, в медичній частині відсутня ліцензія на провадження медичної практики, посади лікарів – фтизіатрів, інфекціоністів, фельдшерів та інші є вакантними. У розпорядженні медичної частини недостатньо медичних препаратів для лікування наявних у в’язнів захворювань. Сама медична частина не має окремого приміщення і розпорошена по різних частинах будівлі. Камери-палати жодним чином не пристосовані для тримання хворих ув’язнених – оскільки це звичайні камери. Це значно ускладнює належне надання медичної допомоги ув’язненим, що можна віднести до катувань та інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність, видів поводження та покарання», – пояснюють в офісі уповноваженого.

Окрім цього,  співробітники медчастини розповіли, що звільняються, через умови та  низький рівень оплати праці та психо-емоційне навантаження при роботі.

«Черговий візит в місця несвободи вкотре продемонстрував системність проблеми з медичним обслуговуванням. За результатами візиту до Міністерства юстиції України буде направлено звіт із зазначенням виявлених недоліків та рекомендаціями щодо їх усунення», – додають в омбудсмена.

Фото: сайт уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *