ОСТАННІ НОВИНИ

Скандальний забудовник парку «Знесіння» викупив віллу на Коновальця

Наталя Дуляба

|

Вчора, 16 жовтня, через систему ProZorro продали віллу на вул. Є Коновальця, 88, яка є пам’яткою архітектури місцевого значення. Купило її ТзОВ ВП «Будінвест» за 4,1 млн грн. Про це Львівському порталу повідомили в управлінні комунального майна міськради Львова.

 

Нежитлові приміщення підвалу, першого поверху та мезоніну загальною площею 250,8 кв м на вул. Є. Коновальця, 88 продали з аукціону за 4,1 млн грн.

«В електронному аукціоні прийняло участь 13 учасників, внаслідок проведення торгів  вартість об’єкта зросла вдвічі від стартової ціни другого етапу аукціону. Вартість одного квадратного метра при цьому становить майже 16 тисяч грн», – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, попередній аукціон з продажу будинку №88 на вул. Коновальця, 88 мав відбутися 19 вересня. Втім згодом його стартову ціну знизили вдвічі: з 3,9 млн грн до 1,9 млн грн.

Львівська міська рада вже не вперше виставляла на продаж віллу на вул. Є. Коновальця, 88. У листопаді минулого року її хотіли продати за стартовою ціною 5 253 540 гривень.

Додамо, що одноповерховий цегляний будинок №88 на вул. Коновальця є пам’яткою архітектури місцевого значення, розташований в історичному ареалі Львова. Його звів для себе львівський будівничий Михайло Макович у 1904-1905 р. Вілла також відома своїми непропорційно великими маскаронами та іншими сецесійними оздобами.

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, засновниками ТзОВ ВП «Будінвест» є Віктор Коць та Ігор Миколайчук, який є помічником нардепа Ярослава Дубневича.

Також Віктор Коць та Ігор Миколайчук є власниками фірми «Архібуд», яка займається нерухомістю. Компанії «Архібуд» та «Будінвест» причетні до скандального будівництва на території ландшафтного парку «Знесіння» у Львові.

Сам Ігор Миколайчук у 2006 році балотувався в депутати Львівської міськради від «Батьківщини».

Основний вид діяльності ТзОВ ВП «Будінвест» вказаний як будівництво житлових і нежитлових будівель. Розмір статутного капіталу становить 18 500 грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *