ОСТАННІ НОВИНИ

Клуб бізнес-менторства. Успішні бізнесмени допоможуть втілити цікаві стартапи молодим львів’янам

Соломія Головіна

|

У Львові створили перший Клуб менторів, який має допомогти молоді втілити цікаві стартапи та креативні бізнес-проекти за підтримки досвідчених та успішних підприємців. Гасло проекту – «Стань успішним в Україні!». Про його концепцію детальніше сьогодні, 17 жовтня, під час прес-конференції розповіли організатори.

 

«До проекту долучилося близько 20 успішних компаній, серед них –  банкіри, підприємці, науковці, громадські організації, які готові сьогодні брати за руку і крок за кроком вести до успіху молодих людей, які мають невеликий стартовий капітал – тисячу доларів, і хочуть розпочати, але бояться», – зазначила ректор Університету банківської справи Анжела Кузнєцова.

Зокрема, стати наставниками для молоді вже зголосилися керівники таких українських компаній, як: Холдинг емоцій !FEST, туристична фірма «Трайдент», IQ holding, IDS Group, ІТ-компанія N-ix, Franchise Group, Файна Berry, Tikitai, страхова група ТАС та інш.

«Нема унікального рецепту, як стати успішним. Запитайте десятьох різних бізнесменів, як вони до цього прийшли, і в кожного буде свій шлях, свої помилки, свої рекомендації. Це залежить від царини, де вони працюють, від умов, в яких вони розпочинали, від фінансових можливостей…», – сказала Анжела Кузнєцова.

Фіналісти проекту отримають унікальну можливість отримати такого наставника, який даватиме корисні поради і куруватиме процес реалізації бізнес-ідеї молодих майбутніх бізнесменів.

Власне протягом жовтня організатори проекту на конкурсній основі відберуть у Львові 10 найцікавіших проектів та ідей, запропонованих молоддю. Переможці зможуть пройти навчання, щоб отримавши практичну підготовку та знання,а потім запустити власний рентабельний бізнес-проект за підтримки досвідченого ментора.

Зареєструватися на участь можна буде до 5 листопада.

«За результатами заповнених форм реєстрації ми сформуємо рейтинг і 7-8 листопада проведемо співбесіди з потенційними учасниками, щоби зрозуміти з ким насправді матимемо справу у проекті. А вже всередині листопада стартують навчання, щоби до кінця року ми встигли зі завершенням першого туру цих навчань із підготованими бізнес-планами. 21 грудня анонсуємо проведення публічного конкурсу бізнес-планів… Відповідно перша десятка фіналістів зможе отримати достойного наставника», – розповів президент «IQholding» Андрій Якимів.

У своїх заявках майбутні успішні підприємці мають описати свій бізнес-план. Як наголошують організатори проекту, перемогу здобудуть цікаві та креативні задуми.

«Велику увагу звертатимемо на, умовно кажучи, тих 500 слів, які людина залишить у заявці, коротенько описуючи свою бізнес-ідею. Ми б хотіли, щоб це були практичні бізнес-ідеї, які найближчим часом могли б бути реалізовані, тобто сформовані, осмислені, обдумані, прораховані, навіть у якийсь спосіб вже перевірені напрацювання», – пояснив Андрій Якимів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *