ОСТАННІ НОВИНИ

На Донбасі виявили новітню російську військову техніку

Олександр Косик

|

На Донбасі виявлені нові докази присутності там сучасної, нещодавно розробленої російської військової техніки. Про це йдеться в розслідуванні лабораторії цифрової судової експертизи DFRLab, передає УП.

 

Дослідники виявили дві фотографії, на яких видно недавно створений модуль супутникового зв’язку на території Донбасу, яка не контролюється урядом України.

9 червня 2018 року користувач «ВКонтакте» Артем Донецьк розмістив альбом з кількома фотографіями різного часу, на яких зображена його діяльність в якості бойовика  контрольованих Росією збройних формувань в Донецькій області.

На двох фотографіях бойовик позує поруч з іншим найманцем на тлі зеленої супутникової антени. Ця радіолокаційна тарілка зовні виглядає так само як і супутникова антена російської системи зв’язку Ауріга-1,2В, яка стоїть на озброєнні армії РФ з 2014 року.

У DFRLab порівняли зображення супутникової антени на фото із зображеннями задньої сторони системи Ауріга-1,2В на фрегаті класу Адмірал Григорович “Адмірал Ессен” Чорноморського флоту Росії.

Об’єднавши зображення будівель та інших орієнтирів на задньому плані фотографій, дослідники визначили, що на них зображено П-образну будівлю, що використовується 11-тим мотострілковим полком бойовиків «Восток», яка знаходиться в Макіївці.

Ця система ніколи не експортувалася в Україну і не використовувалася її збройними силами. Іншими словами, вона могла з’явитися на сході України тільки з Росії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *