ОСТАННІ НОВИНИ

Міністр оборони Степан Полторак звільнився з військової служби

Олена Карп'юк

|

Петро Порошенко прийняв рапорт міністра оборони Степана Полторака про звільнення з військової служби. Про це написав Президент у своєму Twitter’і, передає Львівський портал.

 

«Генерал армії України Степан Полторак подав відповідний рапорт про звільнення із військової служби, а я його прийняв. Цінуючи значний внесок Степана Полторака у відродження ЗСУ, запропонував йому продовжити керівництво оборонним відомством вже як цивільний міністр», – написав Петро Порошенко.

Сам Степан Полторак зазначив, що завершення військової служби – важлива подія для нього. Їй він присвятив 35 років життя.

«У моєму житті надзвичайна подія: я завершую свою службу в ЗС України. Але я точно не закінчую служіння українському народові. 35 років мого життя – воно було непростим, але дуже яскравим та щасливим. Я пам’ятаю кожен день: день, коли я прийняв для себе рішення, що кращій долі, ніж захист своєї країни, для мене бути не може, включаючи і сьогоднішній день, коли я завершую службу», – написав у своєму Facebook Степан Полторак.

«Вдячний генералу Степану Полтораку за бездоганну військову службу Україні і ласкаво прошу до цивільного життя. Але легше Степану Тимофійовичу не буде. На ньому залишається вся повнота відповідальності за обороноздатність країни», – додав Петро Порошенко.

Зазначимо, відповідно до Закону України «Про національну безпеку України» вже з 1 січня 2019 року посаду Міністра оборони України має посідати цивільна особа.

Як пише ВВС, Верховна Рада ще в червні цього року ухвалила закон про нацбезпеку, згідно з яким Міноборони має очолити цивільний. Причому цивільним буде не лише міністр, а і всі його заступники.

Відтак міністр оборони відповідатиме за політичне та адміністративне керівництво ЗСУ, також за оборонне планування та розподіл ресурсів у армії.

А цивільний міністр буде лише одним з елементів демократичного контролю за армією. У законі також прописано, що цей контроль здійснюватимуть як органи цивільної влади – президент, уряд і парламент, так і громадський сектор.

Нагадаємо, Степан Полторак став міністром оборони України у жовтні 2014 року.

Фото: Радіо Свобода

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *