ОСТАННІ НОВИНИ

У міськраді Львова прокоментували заяву перевізників про подорожчання проїзду у маршрутках

Олена Карп'юк

|

Мерія не підтримує звернення приватних перевізників щодо необхідності підняття тарифу на проїзд та скорочення випуску машин у разі відмови. Ситуацію, яка виникла, потрібно розглядати не лише з боку перевізників, а й пасажирів, у яких є безліч претензій та зауважень до якості перевезень. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

 

«На кожній апаратній нараді, коли озвучують топ-теми, через які звертаються мешканці на «Гарячу лінію», завжди присутнє питання транспорту. В основному мова йде про роботу приватних перевізників. Мешканці незадоволені чистотою в транспорті, технічним станом (машини розвалюються, пошкоджені крісла, відриваються ручки тощо), не їздять за графіком, не випускають на маршрути достатньої кількості машин, хамство водіїв. Також є питання щодо оновлення транспорту та багато інших зауважень. І, на жаль, приватні перевізники на сьогодні не проводить жодних заходів для покращення якості своєї роботи.

Так, ми розуміємо, що вартість палива зростає, що необхідно виплачувати заробітну плату, купувати запчастини. Однак говорити про підвищення ціни і погрожувати якимись радикальними діями з огляду на низьку якість роботи є неприпустимо.

Ми повинні також розуміти, що ситуацію, яка виникла, потрібно розглядати з позиції усіх сторін: не лише з боку перевізників, а й пасажирів. Людям зараз не просто виживати через зростання вартості практично на все. Тому платити більше за проїзд вони просто не зможуть, а такі заяви перевізників лише загострюють соціальну напругу. Потрібно реально дивитися на речі і чітко розуміти, що ми можемо собі дозволити, а що ні, шукати компроміси, щоб вирішити цю ситуацію. Мерія на ультиматуми погоджуватись не буде. Лише конструктивна розмова», –наголосив заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури міськради Львова Андрій Білий.

Як повідомляв Львівський портал, нещодавно Асоціація перевізників Львівщини заявила про необхідність збільшення тарифів на проїзд в громадському транспорті міста до 6 гривень 50 копійок. Якщо мерія не погодиться, то автотранспортні підприємства будуть скорочувати режим роботи автобусів на маршрутах у ранішній, вечірній та обідній час.

Додамо, що востаннє ціни на проїзд у маршрутках зросли 14 грудня 2017 року. Тоді тариф у маршрутках зріс до 5 гривень.

Нагадаємо, Асоціація перевізників Львівщини заговорила про тариф у 7 грн ще на початку квітня цього року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *