ОСТАННІ НОВИНИ

Завершити конкурс перевізників у Львові обіцяють до середини листопада

Наталя Дуляба

|

Міськрада Львова підпише тимчасові договори із перевізниками ще на місяць. Протягом цього часу у мерії планують вже оголосити результати конкурсу перевізників. Відповідне рішення сьогодні, 12 жовтня, прийняв виконавчий комітет Львівської міськради, передає кореспондент Львівського порталу.

 

«Договори з перевізниками укладаємо ще на місяць. Протягом цього часу ми фіналізуємо ситуацію з конкурсом перевізників, адже ми ще не отримали відповіді з Укртрансбезпеки, тому й не можемо дійти до фіналу конкурсу», – пояснив начальник управління транспорту Львівської міської ради Олег Партика.

Своїм рішенням виконком зобов’язав управління транспорту укласти відповідні договори із перевізниками із 18 жовтня. Відтак переможці конкурсу перевізників у Львові будуть відомі не раніше, ніж через місяць, тобто орієнтовно у середині листопада.

Зазначимо, сьогодні у Львові працюють такі перевізники: комунальне АТП-1, «Фіакр-Львів», «Міра і К», АТП-14630 та «Успіх БМ». Всі вони обслуговують 54 автобусні маршрути у місті.

Як повідомляв Львівський портал, визначити переможців конкурсу перевізників у Львові мали 2 жовтня. Однак конкурсна комісія перенесла оголошення результатів конкурсу на невизначений термін через відсутність документів від усіх необхідних органів контролю.

Сам конкурс перевізників Львівська міська рада оголосила у середині серпня. Попередньо було заплановано, що переможців визначать 3 жовтня, а підписувати нові договори з автотранспортними підприємствами мали орієнтовно 15 жовтня.

Нагадаємо, на конкурс перевізників у Львові подалися 5 місцевих компаній: ТзОВ «Міра і К», «АТП № 1», ТзОВ «Фіакр Львів», ТзОВ «Успіх БМ», АТП 14 630. Також свою заявку подало рівненське підприємство «СВ ЛАЙФ», яке минулого року через суд заблокувало проведення конкурсу, та компанія «Автоекспрес-Днiпро» з Дніпра, яка займається перевезеннями на території Росії.

Загалом на конкурсі мають визначити автотранспортні підприємства, які обслуговуватимуть всі 54 міські автобусні маршрути. Наразі вже більше року перевізники працюють у Львові за тимчасово підписаними угодами з міською радою.

Додамо також, що у мерії запевняли, що після конкурсу у Львові покращиться якість перевезення у громадському транспорті. Зокрема, нові договори, які підписуватимуть із перевізниками, передбачають штрафи за невиконання рейсів, за неприбраний і брудний автобус, за порушення правил дорожнього руху.

Після завершення конкурсу перевізників львів’янам варто чекати подорожчання вартості проїзду у маршрутках. Асоціація перевізників Львівщини заговорила про тариф у 7 грн ще на початку квітня цього року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *