ОСТАННІ НОВИНИ

В історичному ареалі Львова зведуть ще дві багатоповерхівки

Наталя Дуляба

|

Виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив громадянкам Уляні Древняк і Софії Король містобудівні умови та обмеження на будівництво двох багатоквартирних житлових будинків на вул. Вернигори, 23 зі знесенням існуючого житлового будинку. Відповідне рішення прийняли сьогодні, 12 жовтня, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Як йдеться в проекті рішення, зводити нові житлові будинки Уляна Древняк і Софія Король будуть на місці існуючого, який мають знести. Земельна ділянка, на якій з’явиться нове житло, має площу 0,05 га, вона перебуває у приватній власності.

Цільове призначення землі – для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку. Також вона розташована у зоні Ж-2 – зоні малоповерхової квартирної житлової забудови відповідно до зонінгу Залізничного району і входить в історичний ареал Львова.

Своїм рішенням виконком дозволив забудувати земельну ділянку на 41%, а також встановив, що висота майбутнього житла не повинна перевищувати 17,6 м та 17,9 м.

Уляну Древняк і Софію Король також зобов’язали виготовити проектну документацію на основі розробленого історико-містобудівного обґрунтування, затвердити в управлінні охорони історичного середовища колір фасаду будинків.

Зазначимо, кілька останніх років у Львові активно забудовують зону ЮНЕСКО та історичний ареал міста. І протягом останніх місяців кількість таких випадків стрімко зросла. Зокрема, у середині травня виконавчий комітет Львівської міської ради погодив будівництво скляних офісів у зоні ЮНЕСКО. Також у цій охоронній зоні збудують новий 6-поверховий готель. А між костелом Ольги і Єлизавети та собором святого Юра, тобто в історичному ареалі, планують звести новий готель. Наприкінці вересня міськрада дозволила двом екс-депутатам будувати житло в історичному ареалі.

Як повідомляв Львівський портал, 19 червня Верховна Рада нарешті ухвалила наболілий законопроект №1553 , який має захистити від навмисного знищення пам’ятки ЮНЕСКО в Україні. Він водночас передбачає створення на місцях органу управління, який би регулював діяльність у зоні пам’ятки ЮНЕСКО та її буферній зоні. Детальніше дізнатися про те, як новий закон щодо пам’яток ЮНЕСКО вплине на історичний Львів, можна тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *