ОСТАННІ НОВИНИ

Службова недбалість посадовців Брюховицької селищної ради призвела до збитків у майже 8 млн

Дарина Смеречанська

|

Прокуратура виявила факт заподіяння громаді Брюхович збитків на суму понад 7,7 млн грн. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратуру у Львівській області.

 

Прокуратурою області вивчено законність визначення розміру орендної плати за землі комунальної власності в межах смт. Брюховичі та встановлено, що відповідно до рішення Брюховицької селищної ради, ще у листопаді 2012 року затверджено нову нормативну грошову оцінку земель населеного пункту.

Вказане рішення підлягало обов’язковому опублікуванню у місцевому друкованому засобі масової інформації упродовж 10 днів з моменту його прийняття і підписання та могло застосовуватись з 01.01.2014 року.

Проте, службовцями органу місцевого самоврядування це рішення офіційно оприлюднено лише 07.08.2018.

Як наслідок, Брюховицькою селищною радою не укладено із суб’єктами господарювання додаткових угод про внесення змін до низки договорів оренди землі (в частині збільшення розміру орендної плати).

Така бездіяльність службових осіб призвела до недоотримання місцевим бюджетом коштів з орендної плати за землю на суму понад 7,7 млн грн, що вважається тяжкими наслідками.

Відтак, прокуратурою Львівської області внесено відомості до ЄРДР та розпочато досудове розслідування за фактом неналежного виконання особами своїх службових обов’язків, що спричинило тяжкі наслідки, тобто за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.367 КК України (службова недбалість).

Санкція статті передбачає до 5 років ув’язнення, трирічне позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю, а також штраф.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *