ОСТАННІ НОВИНИ

Львів візьме у ЄБРР 17,5 млн євро кредиту на закупівлю нових тролейбусів

Наталя Дуляба

|

Сьогодні, 11 жовтня, Львівська міська рада затвердила умови отримання кредиту Європейського банку реконструкції та розвитку для модернізації громадського тролейбусного транспорту. «За» проголосували 39 депутатів, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Як йдеться в ухвалі, ЛКП «Львівелектротранс» отримає від ЄБРР 17,5 млн євро на оновлення тролейбусів. За ці кошти підприємство має не лише закупити нові тролейбуси, а й запасні частини та необхідне обладнання, відремонтувати, модернізувати депо та тролейбусну контактну мережу і всю супутню інфраструктуру.

Як зазначила під час обговорення директорка департаменту економічного розвитку Львівської міськради Ірина Кулинич, за кредитні кошти для Львова мають придбати 50 тролейбусів.

Своєю чергою директор ЛКП «Львівелектротранс» Олег Береза пояснив, що що під час тендеру підприємство ретельніше обиратиме компанію, у якої купуватиме нові тролейбуси.

«Цього разу у нас будуть дуже серйозні вимоги до компаній, які подаватимуться на тендер. Бо попереднього разу ми обрали найдешевшу пропозицію, через це виникли труднощі та судова тяганина. Цього разу так уже не буде. Водночас зауважу, що суд ми виграли, зараз чекаємо повернення коштів у розмірі 254 тисяч євро», – розповів Олег Береза.

Відтак Львівелектротранс отримає 15 млн євро безпосередньо від ЄБРР, ще 2,5 млн євро – від Фонду чистих технологій ЄБРР. Відсоткова ставка становить, відповідно, 5,75% та 0,75% на рік. Термін виплати кредиту – 13 років із пільговим періодом у 3 роки.

Нагадаємо, обласна прокуратура відкрила кримінальну справу за фактом службової недбалості посадовцівЛьвівської міської ради та ЛКП «Львівелектротранс» при закупівлі 30 вживаних німецьких трамваїв. Мова йде про те, що їхні технічні характеристики не відповідають існуючим у Львові маршрутним лініям та платформам зупинок.

Перші німецькі трамваї до Львова привезли наприкінці липня. Вартість одного становить майже 18 тисяч євро.

Як повідомляв Львівський портал, до кінця року Львів має отримати 100 автобусів МАЗ білоруського виробництва і 50 Електронів, які придбали у лізинг. Один МАЗ коштує 122 тисячі євро, Електрон – 147 тисяч євро. Перші МАЗи виїхали на дороги міста у середині вересня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *