ОСТАННІ НОВИНИ

На Княгині Ольги з’явиться велосипедна доріжка

Юлія Шпак

|

Сьогодні на вул. Кн. Ольги розпочнеться прокладання нових велодоріжок і капітальний ремонт тротуарів. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

 

В рамках проекту цьогоріч передбачається зробити велодоріжку на вул. Кн. Ольги по дві сторони руху на 5 км (тобто, в одну сторону 2,5 км та в іншу 2,5 км). Разом із велодоріжками проводитиметься ремонт тротуарів, паркувальних місць, можливо, будуть нові автобусні платформи, якщо велодоріжка проходитиме біля громадського транспорту.

«Велодоріжки стануть ланкою трансміської веломагістралі. У нас розвинена велоінфраструктура на вул. Науковій і Володимира Великого. Якщо сполучити велодоріжки по вул. Княгині Ольги, а потім по Сахарова, ми отримаємо трансміську магістраль. Тоді залишаться лише «білі плями», які потрібно буде «залатати», — розповів директор ЛКП «Інституту просторового розвитку» Олег Шмід.

Масштаби проекту можуть сягнути тієї межі, що велодоріжкою сполучатиметься частина міста з населеним пунктом Брюховичі. Для його реалізації потрібно багато малих проектів. Таким є капітальний ремонт на вул. Кн. Ольги, який максимально наблизить «Інституту просторового розвитку» до головної мети.

Також Олег Шмід зазначає, що цей проект не є цілісним планом прокладання велодоріжок по всьому місту, це швидше ідея, яка тягне за собою інші.

Загалом, на весь проект виділено 20 млн грн. Більше затрат вимагає капітальний ремонт тротуарів, ніж прокладання велодоріжок. 2/3 коштів піде на хідники.

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *