ОСТАННІ НОВИНИ

Військовослужбовця з Львівщини засудили до 14 років тюрми за дезертирство і державну зраду

Юлія Шпак

|

За дезертирство і державну зраду до 14 років позбавлення волі засудили військовослужбовця з Львівщини. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі військової прокуратури Західного регіону України.

 

Зазначається, що 8 жовтня цього року Шевченківський районний суд м. Львова за результатами спеціального (заочного) судового розгляду визнав винним військовослужбовця однієї з військових частин Львівщини у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 408 (дезертирство, вчинене в умовах особливого періоду) та ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада).

«У суді військовою прокуратурою Львівського гарнізону Західного регіону України доведено, що старший солдат у червні 2014 року не з’явився з лікувального закладу до військової частини та по даний час незаконно перебуває поза межами її розташування, проводячи час на власний розсуд», – йдеться у повідомленні відомства.

Також доведено, що вказаний боєць, по завершенню лікування у військовому шпиталі, вирішив стати на злочинний шлях задля завдання шкоди суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканості, обороноздатності України.

«Зокрема, засуджений вступив до незаконного воєнізованого формування «Народна міліція» терористичної організації «ЛНР», де проходить службу по даний час у складі батальйону «Заря». При цьому, брав участь у бойових діях проти сил АТО в районі м. Дебальцеве Донецької області, неодноразово проявляв інтерес до інформації щодо місць дислокації окремих підрозділів однієї з військових частин в зоні АТО і в телефонних розмовах з військовослужбовцями намагався їх відмовити від виконання бойових завдань та переходу на бік незаконних воєнізованих формувань терористичних організацій «ЛНР/ДНР», – додають у прокуратурі.

Суд врахував усі обставини, наведені прокурором військової прокуратури Львівського гарнізону, та засудив зловмисника до 14 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *