ОСТАННІ НОВИНИ

У Миколаєві відкрили інклюзивно-ресурсний центр для діток з особливими потребами

Дарина Смеречанська

|

У Миколаєві на Львівщині сьогодні, 9 жовтня, відкрили новий інклюзивно-ресурсний центр. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

 

У центрі облаштували кабінети практичного психолога, вчителя-реабілітолога, дефектолога, сенсорну кімнату тощо.  Окрім того  встановили пандус та зручні двері для пересування дітей з інвалідністю.

“Такі центри надаватимуть послуги дітям з особливими потребами від 2 до 18 років. Всі послуги є безкоштовними. Вже функціонують вони у Городоцькому, Буському, Сокальському, Миколаївському районах, на черзі відкриття у м. Червоноград і м. Борислав. Такі центри функціонуватимуть у кожній адміністративні одиниці. На сьогодні прийнято рішення щодо створення на Львівщині 25-ти інклюзивно-ресурсних центрів, на черзі – рішення щодо ще одного. До кінця року буде створено усі 26 закладів”, – наголосила директор департаменту освіти і науки Львівської ОДА.

Як зазначила т.в.о директора інклюзивно-ресурсного центру Оксана Лущ, у закладі зможуть начатися діти з порушеннями опорно-рухового апарату, з затримкою психічного розвитку, з порушенням інтелектуального розвитку, слуху та зору.

“Дітки з особливими потребами завжди зможуть отримати тут належну допомогу. Крім того, батьки зможуть отримати консультаційну допомогу, аби знати, як виховувати таких діток та допомагати їм навчатися”, – зазначила Оксана Лущ.

На здійснення ремонтних робіт з місцевого бюджету виділили 300 тис гривень, на закупівлю корекційних засобів та спеціального обладнання з державного бюджету виділили понад 250 тис гривень.

Зазначимо, у Миколаївському районі проживає 6,800 тис дітей віком 0-18 років, з них кількість дітей з особливими освітніми потребами становить 720 осіб.

 

Фото: ЛОДА, Миколаївські вісті

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *