ОСТАННІ НОВИНИ

«Підстрибували серванти і випадав посуд». У Стебнику зафіксували новий міні-землетрус?

Соломія Головіна

|

У мікрорайоні Солець у Стебнику зафіксували нові поштовхи землі. Цю інформацію у коментарі Львівському порталу підтвердив міський голова Петро Старосольський.

 

«На свято Воздвиження Чесного Хреста до мене звернулися мешканці мікрорайону Солець і повідомили про поштовх. Коли я звернувся у департамент екології, щоб вони своєю чергою повідомили сейсмологів, вони  відказали, що це був дуже маленький поштовх. У будинках попідскакували серванти, повипадав посуд. Хіба це легенький поштовх?», – обурився він.

За його словами, згідно із висновків фахівців, «найближчим часом там може утворитися такий же провал землі, як і був».

Хоча провалля після землетрусу у Стебнику утворилося більше року тому, як наголосив Петро Старосольський, за цей час практично нічого не зроблено для ліквідації наслідків цієї надзвичайної ситуації.

«Що стосується перенесення водогону, то нібито якісь кошти з державного резервного фонду виділили. За них мають побудувати новий водогін, який йде на Дрогобич, Стебник та Трускавець. Для ліній електропередач створили відповідні проекти. А от з об’їзною дорогою поки нічого не вирішили. Важка техніка йде через Стебник і вщент розбиває нам дороги», – додав міський голова Стебника.

Як відомо, в ніч на 30 вересня 2017 року на Львівщині пройшов незначний землетрус. Згодом на території с. Модричі, Дрогобицького району відбувся обвал карстової породи діаметром 200 метрів, глибиною 30 метрів.

У обласній екоінспекції заявили про те, що площа провалля, яке утворилося після землетрусу, буде збільшуватися, більше того – можливі і нові зсуви.

2 листопада 2017 року біля Трускавця сталося нове карстове провалля. У вирву потрапила ріка Вишниця.Після цього річку «заховали» у трубу, щоби провалля не розмивалося й далі.

Також повідомлялося про те, що вздовж дороги Східниця–Пісочне можуть статися нові карстові провалля.

Кабмін виділив більше 20 мільйонів на перенесення магістрального водогону у Стебнику.

Всього для ліквідації наслідків провалля біля Стебника необхідно 214 мільйонів.

Міський голова Стебника Петро Старосольський заявив, що через ситуацію із карстовими проваллями місто необхідно визнати зоною екологічного лиха.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *