ОСТАННІ НОВИНИ

На президентських праймеріз львівського УКРОПу переміг Олександр Шевченко

Олена Карп'юк

|

Народний депутат від УКРОПу Олександр Шевченко переміг на президентських праймеріз партії на Львівщині. 5 жовтня за нього проголосували 168 делегатів конференції Львівської обласної організації «Українського об’єднання патріотів». Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

 

Як розповів Олександр Шевченко, у його мріях – збудувати країну, в якій кожна людина почуватиметься у безпеці і знатиме, що держава їй допоможе. І головною реформою, яку має першочергово запровадити наступний Президент України, на його думку, – це «прибрати із влади злодіїв».

«Головна помилка теперішньої влади полягає в тому, що за прекрасними у промовах і написаних на папері гаслами криється тотальна брехня. Пограбувати всіх, а собі здобути багатство. А це багатство не має ніякого сенсу, бо, грабуючи когось, ти нічого доброго для себе не здобуваєш. Також чинна влада не може змиритись із тим, що хтось є розумнішим, патріотичнішним і більш дієвим у своїх конкретних вчинках, а не просто щось декларує. Тому зараз Україна має вибір: чи скотитись у прірву, чи боротися. Проте якщо ми не будемо боротися, то й не поборемо. Тому боріться – поборете. І Бог нам допоможе», – підкреслив Олександр Шевченко.

Водночас голова «Українського об’єднання патріотів – УКРОП», народний депутат Тарас Батенко наголосив, що завдяки президентським праймеріз, тобто відкритим внутрішньопартійним виборам, УКРОП впроваджує нову політичну культуру в державі.

«Ми взяли кращі зразки праймеріз, які відбуваються у країнах Євросоюзу та в Америці. Безумовно, ми не можемо копіювати США, але я вважаю, що таким чином ми вибудовуємо партійну відповідальність. Таким чином люди зможуть голосувати за кандидатів від УКРОПу, які проходять внутрішньопартійній відбір. Я називаю це політичною культурою. Цього боїться і фактично не може собі дозволити жодна інша політична сила в Україні. І ми вже бачимо результати наших праймеріз, тому вважаю, що ми рухаємося у правильному напрямку», – пояснив Тарас Батенко.

Своєю чергою відомий український письменник, член «Українського об’єднання патріотів» Василь Шкляр зауважив, що чинна влада не хоче відстоювати Україну перед російськими окупантами. І переконливим доказом цього є відмова включити до порядку денного Верховної Ради проект закону щодо заборони ідеології так званого «руского міра», який підготували народні депутати з УКРОПу, зокрема, Олександр Шевченко.

«Цей законопроект є давно очікуваний. І велике наше лихо полягає в тому, що найвище керівництво держави глибоко інтегроване в «рускій мір». Тут і там бачимо декларації: віра, мова, армія. Та у того, хто це декларує, на подвір’ї стоїть капличка Московського патріархату, чужинська мова є мовою спілкування в його родині і в його оточенні. А серед генералів армії залишилося багато ренегатів із мізками «руского міра». А «рускій мір» – це чума ХХІ століття», – резюмував Василь Шкляр.

Зазначимо, за перемогу на президентських праймеріз у Львівській області також боролися заступниця голови Київської міської організації УКРОПу Ірина Головатенко та заступниця голови Комісії партійного контролю Оксана Тунік-Фриз, які посіли, відповідно, друге і третє місця.

Нагадаємо, Олександр Шевченко також переміг на президентських праймеріз у Луцькій, Рівненській, Тернопільській, Івано-Франківській та Закарпатських областях. До 18 листопада учасники праймеріз представлять свої програми партійцям і прибічникам політсили з усіх регіонів України. Кожна область обере свого фаворита через відкрите голосування. Остаточного кандидата в президенти від УКРОПу оберуть на з’їзді партії, який відбудеться у Києві 5 грудня.

Фото: УКРОП

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *