ОСТАННІ НОВИНИ

12-річний львів’янин став чемпіоном двох найбільших турнірів України з джиу-джитсу

Олександр Косик

|

У Львові 12-річний Богдан Аніканов з Херсона став чемпіоном двох найбільших турнірів України з бразильського джиу-джитсу (БЖЖ). Про це повідомляє прес-служба спортсмена, передає Львівський портал.

 

30 вересня Аніканов завоював золото третього етапу національного відбору по БЖЖ National Challenge 2018. Він виступав у ваговій категорії до 34 кг. На шляху до чемпіонства спортсмен переміг суперника з київського клубу Aminov Club за допомогою больового прийому на руку (важіль ліктя), не залишивши йому шансів.

У чемпіонаті взяли участь понад 300 спортсменів з 40 клубів України, а також представники Польщі, Чехії, Румунії, Грузії, Бельгії, Білорусі та Литви. “Змагання порадували великою просторою залою, відмінною організацією і гарними медалями. При цьому Богдан показав хороший рівень боротьби “, – зазначив батько спортсмена Володимир Аніканов.

Ukraine National Challenge 2018 – це серія з чотирьох рейтингових чемпіонатів серед професіоналів в Харкові, Одесі, Львові та фінальному турнірі у Києві. За результатами складуть офіційний рейтинг спортсменів. Організатор турніру – Українська федерація бразильського джиу-джитсу (UFBJJ).

Ще одне золото Аніканов завоював 29 вересня на турнірі Lviv Open Gi 2018. Він провів три сутички з сильними гідними суперниками: в першій спортсмен переміг за очками киянина з клубу Aminov Club, а в другій так само розправився у впертій боротьбі з суперником з луцького клубу Garda . У фіналі спортсмен переміг джітсера з Києва (Aminov Club) за допомогою задушливого прийому.

“Підготовка до цих чемпіонатів проходила в Херсоні під керівництвом тренера Артема Головко, – розповів Володимир Аніканов. – Готувалися посилено, так як вперше їхали до Львова і знали, що будуть серйозні суперники з усієї України. Не все вдалося, що хотіли. Звичайно, є над чим працювати, але в підсумку наполеглива праця на тренуваннях дала свій результат – заслужене подвійне золото!”

За його словами, турнір Lviv Open Gi 2018 зібрав велику кількість добре підготовлених учасників, які показали гідну боротьбу. “Спортсмени з усієї України дуже прогресують і стають сильнішими, і в результаті все складніше вигравати перші місця. Але завдяки таким опонентам Богдан так само розвивається і стає сильнішим: він отримав безцінний досвід. Хочеш бути кращим – борись з кращими! Ось такі результати відкриття змагального року! “, – зазначив батько юного джітсера.

Зараз Богдан Аніканов готується до фінального чемпіонату National Challenge 2018, який пройде в грудні у Києві. “Робота в спортзалі кипить, старанно тренуємося до турніру!”, – сказав Володимир Аніканов.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *