ОСТАННІ НОВИНИ

Посадовці МОН попалися на мільйонних зловживаннях при закупівлі шкільного обладнання

Дарина Смеречанська

|

Посадовці Міністерства освіти і науки України попалися на мільйонних зловживаннях при закупівлі шкільного обладнання. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури Києва.

Двом посадовим особам структурних підрозділів Міністерства освіти і науки України оголошено підозру за фактом зловживання владою або службовим становищем при здійсненні державних закупівель шкільного обладнання.

Досудовим розслідуванням встановлено, що посадові особи структурних підрозділів Міністерства освіти і науки України, діючи на користь приватної фірми та з метою одержання неправомірної вигоди, умисно внесли до Типового переліку засобів навчання та обладнання для кабінетів фізики, хімії та біології в загальноосвітніх навчальних закладах, технічні характеристики, яким відповідає продукція лише однієї торгової марки.

Вказаними діями були створені штучні перешкоди для участі у проведенні тендерів із закупівлі шкільного обладнання інших учасників, а також забезпечено перемогу у конкурсі офіційному представнику зазначеної торгової марки в Україні.
За даними слідства, внаслідок непрозорого проведення закупівель, державному бюджету завдано збитків на суму майже 5,5 млн грн.

Також досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи фірми-постачальника під час реалізації обладнання за бюджетні кошти, вивели на підконтрольні підприємства в офшорній зоні понад 17 мільйонів гривень.

За результатами слідства начальнику відділу Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» оголошено підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України, а завідувачу відділу НЦ «Мала академія наук України» у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 364 КК України.

На даний час досудове слідство у кримінальному провадженні триває. Встановлюється причетність інших посадових осіб Міністерства освіти і науки України до скоєння кримінального правопорушення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *