ОСТАННІ НОВИНИ

Озвучили дату, коли Україні відновлюють контроль дотримання швидкості на дорогах

Андрій Котенський

|

З понеділка відновлюємо контроль дотримання швидкості на дорогах. Перший тиждень у режимі попереджень, а далі застосовуємо всі механізми покарання порушників. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман у своєму Фейсбук.

 

За словами Володимира Гройсмана, робиться це задля збереження життів громадян.

«Робимо це не заради штрафів. З 2005 року на дорогах України загинули 74 тисячі осіб, травмувалися близько 600 тисяч. Основна причина – недотримання швидкісного режиму. Причому на небезпеку наражаються і дорослі, і, що особливо гірко, діти.

У Кабміні вірять, що завдяки контролю швидкості вдасться скоротити аварійність і смертність на дорогах мінімум на третину.

«Покарання і штраф за порушення правил дорожнього руху мають бути достатньо серйозними, щоб водії думали перед тим, як натиснути газ та перевищити швидкість», – додав Володимир Гройсман.

Відтак, контроль швидкості руху авто в режимі попередження стартує із 8 жовтня, а штрафуватимуь водіїв уже із 15 жовтня.

Як відомо на днях Кабінет міністрів України ухвалив рішення щодо впровадження більш сучасних засобів для контролю швидкості та інших порушень правил дорожнього руху.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *