ОСТАННІ НОВИНИ

Капітальні інвестиції в Україні зросли на 26,6%

Омелян Шевчук

|

Капітальні інвестиції в Україні зросли на 26,6%, а рівень тіньової економіки скоротився до 32%. Про це повідомив перший віце-прем’єр-міністр, міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів під час «Години запитань до Уряду» у Верховній Раді.

За словами Степана Кубіва, макростабілізація економіки та орієнтованість Уряду на реформування – позитивні сигнали як іноземним інвесторам, так і українським бізнесменам.

«Вони (інвестори та підприємці) стали більше вкладати в український бізнес. Капітальні інвестиції в І півріччі 2018 року зросли на 26,6% проти І півріччя 2017 року. Майже половина з 207 млрд грн була інвестована в нове обладнання, машини та інвентар», – повідомив Степан Кубів.

Степан Кубів також похизувався, що підприємці не лише активніше інвестують, а й виходять з тіні. За розрахунками Мінекономрозвитку, рівень тіньової економіки у І півріччі 2018 року зменшився порівняно з відповідним періодом 2017 року на 3 відсоткових пункти і склав 32% від обсягу офіційного ВВП.

«Це великий прогрес порівняно з піком тінізації економіки, який припав на 2014 рік. З того часу і до сьогодні тіньова економіка скоротилася на 11 відсоткових пунктів. Це результат дії великої кількості чинників: скорочення ЄСВ, підняття мінімальної заробітної плати, реформування сфери державних фінансів, дерегуляції…», – наголосив Степан Кубів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *