ОСТАННІ НОВИНИ

Експорт українських товарів зростає

Омелян Шевчук

|

Експорт українських товарів зростає останні 19 місяців, і за 7 місяців цього року українські підприємці експортували товарів на 26 млрд доларів. Про це повідомив перший віце-прем’єр-міністр, міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів під час «Години запитань до Уряду» у Верховній Раді.

 

За його словами, внаслідок цілеспрямованої політики Уряду щодо розширення експортних можливостей для українських експортерів вдалося компенсувати втрати ринків, пов’язані з агресією Росії проти України.

«Звісно, Україна залишається важливим експортером харчової продукції в світі, але ми стрімко нарощуємо обсяги експорту продукції з доданою вартістю, а це метал, машини, обладнання, ядерні реактори, агропродукція, ІТ-технології тощо», – зазначив Степан Кубів.

Міністр також не бачить проблеми у сальдо торговельного балансу.

«Кажуть, подивіться, у вас імпорт перевищує експорт майже на 3 млрд. Колеги! Давайте разом подивимося, що саме Україна імпортує: нафту, обладнання, електричні машини, автомобілі. Це товари, які потрібні для виробництва. Імпорт зростає тому, що підприємці розширюють та модернізують виробництво», – переконаний Степан Кубів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *