ОСТАННІ НОВИНИ

За 8 років поширеність куріння серед дорослих зменшилася на 20%, - МОЗ

Юлія Шпак

|

В Україні з 2010 року поширеність куріння серед дорослих зменшилася на 20%, серед підлітків — майже на 40%. Про це повідомляє прес-служба МОЗ з посиланням на виступ фахівця з профілактики споживання тютюну та алкоголю ЦГЗ Катерини Римаренко на 8-й сесії Конференції сторін Рамкової конвенції ВООЗ із боротьби проти тютюну в Женеві.

 

Зазначимо, що Україна ратифікувала Рамкову конвенцію ВООЗ із боротьби проти тютюну у 2006 році і відтоді досягла значних успіхів у сфері контролю над тютюнокурінням, зокрема, завдяки впровадженню ефективних законодавчих норм.

«Протягом останніх десяти років Україна досягла значного прогресу у впровадженні РКБТ ВООЗ, що доводять результати останніх досліджень. Так, з 2010 року поширеність куріння серед дорослих зменшилася на 20%, серед підлітків — майже на 40%. Нам є чим пишатися, але водночас лишаються питання, які потребують вирішення і щодо яких ми працюємо за підтримки Офісу Бюро ВООЗ в Україні, міжнародних організацій та громадянського суспільства. Ми перебуваємо на шляху ратифікації Протоколу про ліквідацію незаконної торгівлі тютюновими виробами. Також потрібно зосередити увагу на проблемах, які ми вважаємо нагальними. Насамперед, ідеться про інноваційні тютюнові продукти, такі як електронні сигарети й тютюнові вироби для нагрівання», – наголосила , делегатка від Міністерства охорони здоров’я України Катерина Римаренко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *