ОСТАННІ НОВИНИ

Прикордонники затримали африканця, який намагався потрапити до Європи з паспортом словенця

Олександр Косик

|

Прикордонники Мостиського загону не пропустили через кордон африканця, який видавав себе за громадянина Словенії. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Мостиського прикордонного загону.

 

Під час оформлення потягу сполученням Львів – Краків – Вроцлав у пункті пропуску через кордон для залізничного сполучення «Мостиська» увагу правоохоронців привернув паспортний документ одного з подорожніх. Чоловік африканської зовнішності подав на перевірку паспорт Республіки Словенія, однак в ході детального вивчення документу з’ясувалось, що з його паспортом насправді не все гаразд. Провівши експертне дослідження паспортного документа подорожнього, прикордонники встановили, що він є повністю підроблений.

Зловмисники спробували кустарним способом відтворити фотокартку, елементи захисту, печатки у паспорті та навіть самостійно зшити книжечку паспорта. Згодом чоловік зізнався, що насправді він є громадянином Гани та надав прикордонникам свій власний паспорт. Чоловік пояснив, що підроблений документ придбав, сподіваючись нелегально потрапити до однієї з країн західної Європи.

Подорожнього прикордонники затримали в адміністративному порядку, за спробу незаконного перетинання державного кордону України чоловік нестиме адміністративну відповідальність. По факту використання завідомо підробленого документа прикордонники направили працівникам Нацполіції України повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *