ОСТАННІ НОВИНИ

Професора, який вимагав у студента хабар за успішний захист диплому, оштрафували на 19 тисяч

Дарина Смеречанська

|

На Львівщині за засуджено професора вищого навчального закладу. За сприяння студентові у захисті дипломної роботи він отримав 400 доларів США та 3 000 гривень. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ГУ НП у Львівській області.

 

Працівники Управління захисту економіки у Львівській області спільно зі слідчими Головного управління Нацполіції у Львівській області за процесуального керівництва прокуратури викрили завідуючого кафедрою вищого навчального закладу, який використовував свою посаду для незаконного збагачення.

Було встановлено, що зловмисник вимагав у одного із студентів  400 доларів США та 3 000 гривень за сприяння в успішному захисті дипломної роботи. Правоохоронці затримали його у службовому кабінеті під час отримання обумовленої суми коштів.

Освітянину повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого  ч.1 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) та ч. 2 ст. 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України.

За вироком суду зловмисника оштрафовано на 18 700 гривень з позбавленням права займатись діяльністю чи обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих обов’язків на підприємствах, в установах чи організаціях, незалежно від їх форм власності, терміном на два роки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *