ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські «Карпати» розгромили «Суми» та вийшли в 1/8 фіналу Кубка України

Юлія Шпак

|

В рамках 1/16 фіналу Кубка України «Карпати» приїхали до Сум і розгромили однойменну команду. Матч завершився з рахунком 3:0 на користь «зелено-білих». Про це пише Футбол 24.

 

Матч почався досить рівно й без особливої гостроти. Гравці «Сум», поки вистачало сил, намагалися створювати моменти біля воріт львів’ян, найгостріший з яких трапився на 27-й хвилині: господарі заробили штрафний з правого флангу, і після його подачі м’яч підправили у ворота – пощастило, що той просто таки влучив у Кучинського. До цього «леви» мали супершанс для відкриття рахунку: Мірошниченко отримав передачу з глибини, опинився перед голкіпером, обіграв його, але з кількох метрів пробив неточно.

Після 25-ти хвилин гри у високому темпі стало помітно, що «Суми» втомлюються й починають багато фолити. Зрештою, це призвело до штрафного з метрів 20-ти до воріт, який взявся виконувати Голодюк. Олег підійшов до м’яча і пробив точно у дев’ятку – саме ту, яку прикривав голкіпер Штанько. «Левам» одразу ж стало простіше: вони захопили ініціативу, і Хорхе Карраскаль завдав декілька небезпечних ударів з різних дистанцій – втім, до другого голу в першому таймі справа не дійшла.

Другий тайм почався дуже активно. Сумчани спробували перегорнути гру, поки в них вистачало сил, і влаштували перестрілку з львів’янами. На 54-й хвилині Савін виконав небезпечний простріл-удар з меж штрафного – повз ворота; на 55-й Мендес з лінії штрафного пробив у ближню дев’яту – врятував Штанько; на 56-й Савін отримав м’яч у штрафному, хитнув захисника та пробив у правий нижній кут, але Голодюк заблокував удар; відразу ж Карпати провели контру, яку ударом з меж штрафного завершив Мендес – м’яч пройшов у сантиметрах від дальньої штанги!

Зрештою, це мало чимось завершитись – і завершилось взяттям воріт «Сум». «Карпати» провели контратаку через правий фланг, яка продовжилась прострілом у штрафний. Голодюк замкнув його ударом у дальню штангу, а Варгас опинився на добиванні й забив у пусті – 0:2! Після цього «Суми» розклеїлися, а з виходом Гуцуляка все остаточно було закрито. На 73-й він увійшов у штрафний та забив у дев’ятку третій гол «Карпат», а після того ще тричі вивалювався сам-на-сам зі Штаньком, не забивши жодного разу. «Суми» аж на останній хвилині основного часу відповіли ударом у штангу, але це вже на могло вплинути на результат. Фінальний свисток зафіксував впевнену перемогу «Карпат».

Фото: Інформаційний центр ФК “Карпат”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *