ОСТАННІ НОВИНИ

Відтепер роботу львівських вишів можна буде оцінити на сервісі реальних відгуків «Revizion»

Євгенія Карвацька

|

У Львові запускають всеукраїнський сервіс відгуків «Revizion» у вищих навчальних закладах 3 та 4 рівнів акредитації. Про це сьогодні, 25 вересня, на брифінгу повідомило керівництво проекту, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Цей проект покликаний оцінювати та покращувати роботу навчального закладу, адже будь-який студент Львова зможе залишити свій відгук про роботу вишу, просканувавши відповідний QR-код.

За словами студентського мера Львова Олександра Николяка, сервіс «Revizion» може принести багато користі для сучасної освіти, яку потрібно покращувати. Такий проект дає можливість реально оцінити якість освіти.

«Дуже багато студентів зараз є незадоволеними тими навчальними матеріалами, дисциплінами, якістю освіти в університетах. Можливість оцінити в кожному університеті якість навчального матеріалу, так і відповідальність викладачів – дуже хороший індикатор покращення якості освіти. На засіданні студентської ради міста Львова ми отримали підтримку усіх університетів 3 та 4 рівнів акредитації», – розповів Олександр Николяк.

Як зазначив співзасновник і виконавчий директор проекту Сергій Шапіренко, під час створення сервісу творці дотримувалися двох стратегій розвитку – бізнес та держава. Для останньої ця ініціатива є субсидіальною, тобто має соціальну спрямованість. На разі «Revizion» працює у сферах освіти, медицини, транспорту, житлово-комунальному господарстві, а також у ресторанному, готельному бізнесах, інтернет-магазинах, аптеках. За майже рік існування сервісом користуються приблизно 400 компаній.

«Наша мета: щоб все було максимально просто та ефективно. Для того, щоб залишити відгук, достатньо просто навести камеру смартфона на QR-код, який ви бачитимете у ВНЗ (у старих смартфонах можна скористатися додатками Viber і Facebook для сканування коду). Ми врахували такі моменти, коли студент залишає відгук, щоб не було упередженого ставлення до нього з боку викладачів, контакти отримує тільки той, хто має доступ до кабінету, тобто орган студентського самоврядування. На сайті писатиме «Перевірений студент». Коли студент залишатиме відгук, він може забрати галочку, якщо не хоче, щоб ім’я приховувалося», – пояснив Сергій Шапіренко.

Критерії оцінювання у кожній сфері можуть бути різними та варіюватися в кількості від 1 до 6. Також у сервісі працюють додаткові опції – анкетування та оцінка подій. Серед схожих додатків цей проект відрізняється тим, що відгук залишити можна лише після сканування  QR-коду та смс-перевірки людини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *