ОСТАННІ НОВИНИ

Супрун заявила, що на екстрену медицину наступного року виділять мільярд гривень

Олена Карп'юк

|

У державному бюджеті на 2019 рік на розвиток екстреної медичної допомоги та медицини катастроф передбачено майже мільярд гривень. Про це заявила в. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун, пише Укрінформ.

 

«Український уряд ставить охорону здоров’я у пріоритет, зокрема, й щодо трансформації екстреної медичної допомоги. На цю галузь у проекті бюджету на 2019 рік вже закладено додаткові кошти – майже мільярд гривень», – розповіла Супрун.

Водночас на своїй сторінці у Facebook в.о. міністра охорони здоров’я зазначила, що в межах безоплатної допомоги Китай надав Україні 50 автомобілів екстреної допомоги з медичним обладнанням, загальною вартістю 3,5 мільйона доларів. Обладнання вже встановлене, налаштоване, а українські фахівці пройшли навчання та готові з ним працювати.

«Трансформація екстреної медичної допомоги – пріоритет Уряду, на який в проекті бюджету на наступний рік закладено додаткове фінансування. Кошти допоможуть поліпшити якість послуг, проте якщо хочемо досягти успіху, не можемо покладатися лише на фінансування обладнання. Дуже важливе постійне навчання працівників бригад, підвищення їхньої заробітної плати та робота за найбільш актуальними міжнародними рекомендаціями надання допомоги. Саме від знань та досвіду людей залежить, як швидко будуть врятовані життя», – додала Уляна Супрунздоров

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *