ОСТАННІ НОВИНИ

Ніякого «передайте за проїзд». У мерії розповіли, скільки ще львів’янам чекати е-квиток

Соломія Головіна

|

Підписання договору з підрядною організацією, яка переможе в тендері та буде поставляти обладнання для е-квитка у Львові, очікується у квітні 2019 року. Про це сьогодні, 25 вересня, під час прес-конференції повідомив в.о.директора ЛКП «Львівавтодор» Роман Познанський, передає кореспондент Львівського порталу.

 

За його словами, повноцінно е-квиток запрацює у Львові у 2020 році.

«Очікуємо, що підписання договору з підрядною організацією, яка буде поставляти обладнання для е-квитка у квітні 2019 року. Після цього протягом трьох місяців триватиме етап проектування та побудови системи, ще місяць знадобиться на її встановлення, тестування. Очікуємо, що в кінці 2019 року частина обладнання буде встановлена в певних видах транспорту, а в 2020 році система працюватиме повноцінно, – сказав він.

Зараз за його словами,  триває фіналізація технічного завдання та тендерної документації щодо проекту е-квитка.

«Працюємо ЄБРР та їхніми експертами, щоби отримати погодження документації для можливості оголошення етапу тендеру на закупівлю самої системи. Цей тендерний процес складатиметься з двох частин: оцінка технічних завдань; а після відбору всіх учасників, які пройшли, формуватимуться фінансові пропозиції. Зараз ми очікуємо від банку погодження документації, а в кінці жовтня приступимо до початку тендерних процедур», – пояснив Роман Познанський.

Як своєю чергою наголосив начальник відділу автоматизованої системи оплати проїзду ЛКП «Львівавтодор» Сергій Журбенко, впровадження е-квитка дасть великий стимул перевізникам виконувати кожний рейс чітко за графіком.

«У Львові вперше впроваджуватиметься так звана плата за транспортну роботу, коли перевізники не будуть отримувати кошти за перевезених пасажирів, як це є зараз, а за ті кілометри, які вони якісно пройдуть по маршруту», – зазначив він.

 

Як повідомляв Львівський портал, 17 листопада 2016 року Верховна Рада України ухвалила в першому читанні законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті» (р.№ 4121).

Нагадаємо, восени 2017 року львів’янам обіцяли впровадити електронний квиток у транспорті за 9 місяців, тобто наприкінці 2018 – початку 2019 рр.

Детальніше про те, яким чином відбуватиметься проїзд, де і як купувати квитки, а також що зміниться із введенням е-квитка, читайте тут.

Також додамо, що у межах запровадження е-квитка у Львові на вул. Горбачевського планують відкрити центр обслуговування пасажирів.

Окрім цього, Львівський портал інформував, що е-квиток у Львові хочуть впроваджувати 17 компаній.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *