ОСТАННІ НОВИНИ

Львівський рятувальник пройшов міжнародні навчання НАТО

Олена Карп'юк

|

Начальник хіміко-радіометричної лабораторії Загону технічної служби ДСНС Львівщини Володимир Куц взяв участь у міжнародних тренуваннях НАТО для національних інструкторів з реагування CBRN-інцидентів. Про це Львівському порталу повідомили в Головному управлінні ДСНС області.

 

Участь у навчаннях взяли представники з 12 країн, зокрема з України, Ірландії, Греції, Данії, Румунії, Пакистану, Алжиру, Болгарії, Іспанії, Бельгії, Чехії та Люксембургу.

Для рятувальників провели лекційні та практичні заняття. Під час теоретичних занять вони  вивчали питання ризиків радіаційного, хімічного, бактеріологічного та ядерного забруднення в сучасному світі, біологічні небезпеки та можливі наслідки тероризму, методи, що використовуються для ідентифікації небезпечної речовини тощо.

Під час другої фази навчань рятувальні команди мали можливість практично відпрацювати процес ліквідації небезпечних речовин та порятунок людей із забрудненої зони.
Також учасники отримали унікальну можливість ближче ознайомитись із сучасним обладнанням, яке використовують для спец робіт, пов’язаних із небезпечними речовинами.

Зазначимо, що міжнародні тренування НАТО проходили у м. Бад-Нойенар-Арвайлер, що в Німеччині. Їх організували у межах Програми НАТО у сфері готовності реагування на CBRN інциденти на 2018 рік.

Фото: ДСНС Львівщини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *