ОСТАННІ НОВИНИ

Сенцов став почесним громадянином Парижа

Олена Карп'юк

|

Міська рада Парижа проголосувала за присвоєння українському режисерові Олегу Сенцову звання почесного громадянина французької столиці. Про це пише Українська правда, передає Львівський портал.

 

«Дякую меру Анн Ідальго, а також всім, хто підтримав це рішення, за прояв солідарності з українським режисером! Продовжуємо мобілізацію на звільнення усіх українських політичних в’язнів Кремля», − написав посол України у Франції Олег Шамшур у своєму Twitter.

«Через кілька місяців після того, як його портрет був розміщений перед міською радою та багатьма іншими залами, мобілізація Парижа на користь режисера продовжується #FreeSentsov», − зазначила своєю чергою мер Парижа Анн Ідальго.

Як відомо, Сенцов виступав проти російської анексії Криму і був відправлений до Сибіру на 20-річний термін ув’язнення. 14 травня 2018 року Сенцов оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, які утримуються в РФ.

«Париж визнаний столицею прав людини. Він втілює індивідуальні свободи, включаючи свободу вираження поглядів, і захищає демократію. Ми зобов’язані пропагувати ці цінності та боротися за їхнє шанування у всьому світі. Олег Сенцов повинен бути звільнений», − заявляла раніше Анн Ідальго.

Раніше повідомлялося, що Олега Сенцова планують номінувати на здобуття премії Сахарова, яку вручає Європейський парламент.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *