ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині через сильний вітер знеструмлено 179 населених пунктів

Юлія Шпак

|

Потужні пориви вітру сьогодні вночі та вранці спричинили пошкодження і відключення електромереж на Львівщині. Через негоду знеструмлено 179 населених пунктів. Енергетики працюють у посиленому режимі, аби повернути світло мешканцям. Про це повідомляє прес-служба «Львівобленерго».

Так,  станом на 10:00 год. ранку 24 вересня внаслідок негоди знеструмлено 67 ліній електропередачі напругою 6-10 кВ повністю та 2 частково, 179 населених пунктів повністю та 60 частково у всіх районах області.

Наслідки стихії ліквідовує 61 аварійна бригада «Львівобленерго» у складі 258 працівників, задіяли 77 одиниць техніки.

Окрім цього, енергетики усувають пошкодження у низьковольтних електромережах 0,4 кВ безпосередньо у населених пунктах різних районів.

Зазначається, що за прогнозами синоптиків, сьогодні на Львівщині очікуються посилення вітру до 19-24 м/с, місцями пориви 25-29 м/с та сильні опади: дощ, вранці та вдень в окремих районах з мокрим снігом. У зв’язку з негодою нагадуємо правила безпеки:
•    не наближайтесь до місця обриву проводу лінії електропередачі на відстань менше восьми метрів — це смертельно небезпечно;
•    організуйте охорону місця обриву проводу до приїзду оперативно-виїзної бригади ПрАТ «Львівобленерго»;
•    терміново зателефонуйте на номер 0-800-50-15-68 і повідомте про ситуацію. Телефон працює цілодобово, дзвінки безкоштовні.

При падінні дерев або гілок, травмуванні людей слід негайно інформувати екстрені служби за телефонами: 101 або 103.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *