ОСТАННІ НОВИНИ

В «Шегинях» затримали іноземця, який намагався перенести через кордон радіоактивні предмети

Юлія Шпак

|

В «Шегинях» через піший перехід іноземець намагався перенести авіаційні годинники, радіаційний фон яких перевищував норму. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Мостиського прикордонного загону.

 

Вчора, на пішому переході в пункті пропуску «Шегині», що на українсько-польському кордоні, відбулось спрацювання спеціального комплексу радіаційного контролю. Як з’ясувалось, в особистих речах один із подорожніх – 40-річний громадянин Польщі, намагався перенести через кордон 3 предмети, схожих на авіаційні годинники. Прикордонники негайно повідомили про подію працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій та інспектора екологічної служби в пункті пропуску. Предмети, що містять радіаційне випромінювання, було вилучено згідно акту.

Крім того, як повідомили у Мостиського прикордонному загоні,на «зеленій» ділянці кордону впродовж дня співробітники відділу «Шегині» в двох випадках затримали двох чоловіків, які пішки поза контролем намагались перейти кордон. Інформацію про порушників повідомили прикордонникам місцеві жителі. Затриманими виявились громадянин України з Луганської області та громадянин Республіки Польщі. Обидва будуть нести відповідальність за спробу незаконного перетинання державного кордону України. Іноземця, після рішення суду, передадуть польським колегам на виконання угоди про реадмісію осіб.

Фото: Мостиський прикордонний загін

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *