ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові оголосять конкурс для спорудження системи дегазації на Грибовицькому сміттєзвалищі

Соломія Головіна

|

Виконавчий комітет Львівської міської ради сьогодні, 21 вересня, прийняв рішення щодо проведення конкурсу зі спорудження та експлуатації системи дегазації на території полігону ТПВ у Великих Грибовичах. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

 

Організатором проведення конкурсу визначено КП «Зелене місто». Отож  КП «Зелене місто», КП «Збиранка»  спільно з профільним департаментом розробити та подати на затвердження виконкому конкурсну документацію, яка міститиме кваліфікаційні вимоги до учасників конкурсу, порядок та умови його проведення.

Як зазначив в.о. директора департаменту з питань поводження з відходами Сергій Сало, влаштування системи дегазації і утилізація біогазу, який утворюється на полігоні ТПВ, – є одним з елементів рекультивації.

Результати досліджень показали, що біогаз, який є на Грибовицькому сміттєзвалищі, можна використовувати для виробництва тепла та електроенергії, а це відповідно привабливо для інвесторів.

«Ми провели перші моніторингові дослідження щодо кількості та якості біогазу, вони показали те, що цей біогаз можна використовувати в енергетичних цілях (виробництво теплової або електричної енергії). Це є привабливо для інвесторів і дасть можливість виконати один з етапів рекультивації полігону ТПВ за кошти інвестора. Тому прийнято рішення провести такий конкурс», – сказав Сергій Сало.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *