ОСТАННІ НОВИНИ

Медичні заклади спростовують інформацію про зараження пацієнтів гепатитом

Юлія Шпак

|

У Львівському обласному лабораторному центрі МОЗ України прокоментували інформацію про зараження гепатитом людей у манікюрних салонах , медзакладах Львівщини.

 

Зазначається, що згідно отриманих від закладів охорони здоров’я області повідомлень про випадки інфекційних захворювань, фахівцями лабораторного центру здійснюється епідеміологічне розслідування кожного конкретного випадку шляхом співбесіди з хворим з метою встановлення можливої (ймовірної) причини захворювання та об’єкту, який зі слів хворого можливо послужив фактором передачі збудника інфекційного захворювання. Періодично проводиться аналіз такої захворюваності та висвітлюється на сайті установи.

«Стосовно викладеного на сайті установи аналізу інфекційної захворюваності у Львівській області за 8 місяців поточного року в частині захворювань на вірусні гепатити «В» та «С» і пов’язаних з цією захворюваністю об’єктів. У даному випадку йдеться не про те, що саме ці об’єкти послужили причиною захворювання, а про те, що вони ймовірно могли послужили такою причиною, оскільки при опитуванні хворі посилалися, що отримували у таких закладах ті, чи інші послуги медичного або побутового характеру в терміні інкубаційного періоду (час від моменту потрапляння вірусу в організм до появи ознак хвороби, при гепатиті «В» проходить в середньому 2-6 місяців, при гепатиті «С» – 1,5-2 місяці)  вказаних інфекційних захворювань», – йдеться у повідомленні.

Варто зазначити, що згодом медичні заклади, які були у переліку місць, також спростували інформацію:

Нагадаємо, вчора Львівський портал повідомляв, що оприлюднили список місць на Львівщині, де люди могли підхопили гепатит В та С.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *