ОСТАННІ НОВИНИ

У Раді забракували законопроекти щодо «євроблях»

Омелян Шевчук

|

Законопроекти про нові правила ввезення в Україну автомобілів на єврономерах не готові до другого читання, їх розгляд у Верховній Раді відбудеться не раніше початку листопада. Про це заявила голова парламентського комітету з питань податкової політики Ніна Южаніна, передає Liga.net.

 

За її словами, законопроекти №8487 і №8488 до другого читання або повністю нівелюються до нуля, або змінюється їх концепція.

«Розглядати поправки до другого читання зараз на комітеті немає сенсу», – зазначила вона.

Южаніна повідомила, що до законопроекту, який стосується змін акцизного податку, подана 91 поправка. Більшість з них стосується зміни формули.

«Більшість поправок стосується зміни коефіцієнта віку або заміни його на коефіцієнт екології або понижуючих коефіцієнтів саме до коефіцієнта віку. З приводу базових ставок: базові ставки в 50 і 75 євро за тисячу куб см не мають особливих поправок», – зазначила вона.

Южаніна додала, що є поправки в залежності від об’єму двигуна – передбачене їх зростання вдвічі після 3 тис куб см.

За словами голови профільного комітету, більшість поправок і пропозицій стосується того, щоб акциз звести до 200-300 євро.

«Зовсім не ті суми, які запропоновані законопроектом в першому читанні», – зазначила вона.

Южаніна зазначила, що Мінфін тепер повинен зробити нові розрахунки по всіх пропозиціях і подати на розгляд комітету.

«Тому було прийнято рішення членами комітету, що ми звертаємося одним листом до всіх міністерств… про те, який з варіантів ми можемо підтримати», – додала вона.

«Я думаю, що в кращому випадку, якби встигли всі міністерства відреагувати – то на наступному пленарному тижні буде розгляд на комітеті», – сказала вона, зазначивши, що в такому випадку розгляд в залі може відбутися на початку листопада.

Нагадаємо, 13 липня народні депутати проголосували за основу законопроекти, що дозволять знизити акцизи на розмитнення авто та посилити відповідальність за використання нерозмитнених авто.

Так, проект закону №8487 вносить зміни до Податкового кодексу щодо оподаткування акцизом легкових авто.

Законопроект №8488 вносить зміни до Митного кодексу та деяких законодавчих актів щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України. Він, зокрема вводить обмеження на кількість авто, які можна ввозити без грошового забезпечення. Крім того, посилюється відповідальність за порушення митних правил.

Детальніше про нововведення читайте у статті на Економічній правді: Нові правила для імпортних авто. Що Рада пропонує зробити з «євробляхами».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *