ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові може з'явитися вулиця Джона Маккейна

Соломія Головіна

|

Депутат Львівської міської ради Іван Гринда запропонував перейменувати одну з вулиць Львова на честь Джона Маккейн. Про це йдеться у відповідному зверненні міського обранця, яке він озвучив сьогодні, 20 вересня, під час сесійного засідання, передає Львівський портал.

 

«Американський сенатор Джон Маккейн був великою людиною, неодноразово відвідував Київ у найтяжчі для нас часи, його допомогу неможливо оцінити. Зокрема у грудні 2013 року сенатор відвідав наметове містечко на Євромайдані та заявив: «якщо буде застосовано силовий розгін протестувальників, США вдасться до економічних санкцій винуватців». Під час виступу на Майдані Маккейн запевнив у своїй підтримці мирних протестів. Саме він, перебуваючи на литовській військовій базі НАТО, закликав підтримати Україну з озброєнням, щоб запобігти ескалації конфлікту з Росією. Новорічну ніч 2017 року сенатор Джон Маккейн провів у Маріуполі, де наголосив на тому, що США мають надати летальну зброю Україні у боротьбі з російським агресором», – йдеться у зверненні депутата.

Гринда додав, що Джон Маккейн був відомий своєю різкою критикою на адресу російської влади, а останнім часом, часто критикував й президента США Дональда Трампа за внутрішню і зовнішню політику, яку той проводить, зокрема щодо російського президента Володимира Путіна.

Відтак запропонував міському голові Львова розглянути на профільній комісії можливість перейменувати одну із вулиць Львова на «Сенатора Маккейна» або ж «Джона Маккейна».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *