ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині визначать найкращого господаря області

Дарина Смеречанська

|

У суботу, 22 вересня відбудеться фестиваль «Кращий господар Львівщини». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

 

Захід має на меті популяризувати створення сімейних фермерських господарств, сільськогосподарських кооперативів,  як економічної основи для розвитку сільських територій.

«Спершу ми розкажемо учасникам  заходу про те, як можна зареєструвати фермерське чи сімейне фермерське господарство на навчально-практичному семінарі. Також про те, які податки необхідно платити після реєстрації, які матиме фермер пільги, якими програмами підтримки може скористатися. Частина семінару буде присвячена безпеці харчових продуктів. Друга локація – це ярмарок, на який ми запрошуємо наших місцевих виробників. Це виробники крафтового сиру, м’ясних виробів, медовари, пасічники. Ярмарок супроводжуватимуть виступи народних колективів», – зазначила т.в.о. директора департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА Людмила Гончаренко.

В межах фестивалю відзначать кращого господаря Львівщини серед серед фермерських і селянських господарств та кооперативів. Окрім того заплановано проведення різноманітних конкурсів, приготування українських страв, виступи творчих колективів, розваги для дітей тощо.

«Основна мета заходу – це легалізація роботи особистих селянських господарств. На сьогоднішній день прийнято багато законів і щодо особистого фермерського господарства і щодо безпеки продовольчої  продукції, і такими заходами ми хочемо досягти наступної мети – організувати особисті селянські господарства у фермерські господарства, друге – це об’єднання в кооперативи. І це не лише дасть можливість наповнити казну місцевих органів влади, ОТГ, а й сформувати соціальний пакет для тих людей, які будуть працювати », – розповів радник директора ОРСП «Шувар» Іван Стефанишин.

Під час фестивалю також працюватиме експозиція підприємств матеріально-технічних ресурсів і фінансових установ.

Початок роботи святкового ярмарку «Добрі традиції Галичини» о 10:00 год. Урочисте відкриття о 12:00. Год за адресою: м. Львів, ТзОВ «Шувар» (вул. Хуторівка, 4б) .

З детальною програмою заходу можна ознайомитись тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *