ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині цьогоріч зафіксували 18 випадків сказу серед тварин

Вероніка Рой

|

За 8 місяців цього року на Львівщині зареєстрували 18 випадків сказу серед тварин. Про це повідомляє Львівський обласний лабораторний центр МОЗ.

 

Так, протягом року сказ виявили у лисиці – 6 вип. (Жовківський, Миколаївський – 2 вип., Стрийський, Дрогобицький – по 1), собаки – 4 вип. (Жовківський – 2, Золочівський та Буський р-ни – по 1 ), коти – 7 випадків (Старосамбірський – 2, Пустомитівський, Дрогобицький, Городоцький, Золочівський, Самбірський р-ни), корова – 1 випадок (Сокальський р-н).

Зазначається, що всерпні 2018 року зареєстровані 4 випадки сказу серед тварин в Буському районі (собака) і Самбірському районі (кіт), Стрийському (лисиця), Миколаївському (лисиця), в серпні 2017 року реєструвалися 3 випадки.

За аналогічний період минулого року реєструвалися 16 випадків сказу серед тварин. У всіх випадках сказу тварин проведені засідання районних протиепізоотичних комісій, на яких затверджені комплексні плани локалізації та ліквідації осередку сказу та винесені постанови про накладання карантинних обмежень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *