ОСТАННІ НОВИНИ

Депутат дорікнув Садовому через його «турне Україною»

Соломія Головіна

|

Депутат Львівської міської ради Маркіян Лопачак під час нинішнього сесійного засідання звернувся до міського голови Львова Андрія Садового із закликом облишити його «турне Україною» і зайнятися господарськими проблемами міста. Про це з сесійної зали передає кореспондент Львівського порталу.

 

Під час свого виступу в ході обговорення питання про підтримку місцевої ініціативи щодо заборони будівництва сміттєпереробного заводу на вул. Пластовій депутат закликав Андрія Садового визначитися із його амбіціями. Водночас він назвав поїздки різними українськими містами мера, де той ділився досвідом Львова, «турне Україною».

«Визначтеся, хто ви такий: кандидат на якусь посаду в Київ чи міський голова Львова», – сказав Маркіян Лопачак.

Він нагадав слова міського голови про те, що той у першу чергу є господарником, а потім – політиком .

«У 2014 році ви зависли у просторі між господарником і політиком, між Львовом і Києвом. Якщо б останні два місяці ви не їздили Україною з політичними  виступами і не давали старт передвиборчій кампанії, а займалися господаркою…», – сказав Маркіян Лопачак.

Водночас депутат дорікнув міському голові, що з 2006 року не було зроблено жодного кроку щодо реконструкції Грибовицького сміттєзвалища і побудови нового заводу.

«У цій сесійній залі, як і загалом  у Львові, напевно нема жодної людини, яка не хоче вирішити проблему сміття. Питання в іншому: як це зробити? Тут власне і йде мова про ефективний менеджмент, і в першу чергу він має йти від очільника міста. Хочу вам нагадати, що у вашій передвиборчій кампанії як міського голови в другому турі ви сказали дуже гарну фразу: «Львів’яни, візьміть мене на роботу». Так ось: львів’яни не брали вас, щоб ви робили турне Україною, а, щоб ви вирішували господарські питання, в тому числі і сміттєвого заводу. Якщо ви за рік часу не спромоглися провести хоча б одну зустріч з громадою, то про що ви зараз говорите… Це відсутність діалогу з мешканцями Львова…Можливо, якби ви переконали людей, зробили ці речі максимально публічними, цих питань би не було, і вони навпаки б прийшли підтримати»

Фото: Варіанти

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *