ОСТАННІ НОВИНИ

Тисяча культурних подій, 50 локацій та 250 тонн книжок: у Львові стартував ювілейний Book Forum

Вероніка Рой

|

Сьогодні, 19 вересня, у Львові стартував найбільший книжковий, літературний, культурний захід України і Центрально-Східної Європи – ювілейний 25-й Book Forum. Фокусною темою цьогорічного Форуму видавців стане «Ринок свободи». Про це під час прес-конфренції повідомила президент ГО «Форум видавців» Олександра Коваль, передає кореспондент Львівського порталу.

«Сьогодні стартує 25 Форум видавців, і не віриться, що це триває стільки років, і я впевнена, що це триватиме ще стільки ж років. Ми старалися і ми створили головний культурний фестиваль країни. Я сподіваюся, що Форум є важливим не лише для Львова і України, а й для всієї Європи. Фокусною темою Форуму видавців є «Ринок свободи», а що це значить, можна дізнатися на кластерах, де найкращі інтелектуали розкажуть про це. Загалом я вірю, що читання може врятувати людину в різних ситуаціях та навіть країну», – розповіла Олександра Коваль.

Також вона додала, що в межах Форуму видавців проведуть акцію на підтримку українських політв’язнів у Росії. Протягом п’яти днів львів’яни та гості міста зможуть відвідати близько 1000 культурних та освітніх заходів, а також познайомитись із знаменитими авторами та придбати книги. Події 25-го Book Forum відбуватимуться не лише у Палаці Мистецтв, а й у 50-ти локаціях міста.

Додамо, що у ювілейному 25-ому Book Forum бере участь близько 250 видавництв і книготорговельних організацій, понад 1500 авторів, інтелектуалів, художників та культурних діячів з України та інших країн світу. З детальною програмою Форуму видавців можна ознайомитись тут.

Нагадаємо, сьогодні, 19 вересня, на урочисте відкриття 25-го ювілейного Book Forum приїде Петро Порошенко. Дороги у Львові перекривати не планують, проте світлофори переведуть у режим миготіння.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *