ОСТАННІ НОВИНИ

Петро Порошенко: «Українська мова має всюди звучати на повний голос»

Вероніка Рой

|

Президент України Петро Порошенко про російську агресію та українську мову:

«Сьогодні агресор використовує найновіші технології впливу на свідомість українських громадян, які спрямовані на розпалювання національної і релігійної ворожнечі, пропаганду агресивної війни, порушення суверенітету і територіальної цілісності України. Саме тому наш з вами спільний обов’язок усіма можливими засобами захистити українське суспільство від дезінформації та деструктивної пропаганди Кремля. Та більше того не зустрічаючи належного опору, Кремль розширює фронти гібридної війни.

Однією з засад нашої державності є українська мова. Перед нами стоїть важливе завдання – забезпечення розвитку і функціонування української мови, мови, як державної в усіх сферах суспільного життя і на всій території України, посилення ролі української мови, консолідуючого фактору в нашому суспільстві, як засобу зміцнення державної єдності.

Соціологічні дослідження показують – ми любимо свою українську мову, ми хочемо її чути, нарешті, і дуже просто – ми хочемо нею говорити. Це стало драйвом, це стало модним. Ми точно маємо підтримувати цей тренд, бо  українська мова має всюди звучати на повний голос. І не лише всередині країни. Але найповніше вона розкриває свій потенціал, розвивається і формує своє майбутнє саме у друкованому слові».

Фото: сайт Президента

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *