ОСТАННІ НОВИНИ

На Закарпатті українцям таємно роздають угорські паспорти?

Омелян Шевчук

|

У консульстві Угорщини в Береговому Закарпатської області громадянам України видають угорські паспорти. Про це повідомляє «Укрінформ» із посиланням на відео, отримане з власних джерел.

 

За даними агентства, процедура супроводжується келихом шампанського на честь отримання другого громадянства та інструкціями – не повідомляти про отримання документів українській владі.

Під час отримання нового документу українці вголос присягають на вірність Угорщині.

«Присягаю, що вважаю Угорщину своєю батьківщиною. Буду вірним громадянином, захищатиму і служитиму Угорщині. Хай допоможе мені Бог», – тричі повторюють громадяни текст клятви на тлі угорського прапора.

Після гімну власники нових угорських паспортів отримують інструкції від угорських дипломатів. «Приховуйте від державних структур України факт отримання угорського громадянства», – закликає угорський дипломат.

У консульстві Угорщини в Береговому поки ніяк не прокоментували запит журналістів щодо цього випадку.

Водночас, як повідомляє «Укрінформ», у посольстві Угорщини в Києві заявили, що переслали аналогічний запит до свого міністерства. “Якщо там побажають, то, можливо, вам дадуть відповідь», – відповіла співбесідниця російською мовою і при цьому наголосила, що українською не володіє.

До того ж, як повідомляє Mukachevo.net, у середу, 19 вересня, депутат Берегівської райради Кароль Беркі склав мандат через те, що кілька днів тому при перетині українського кордону в нього виявили паспорт громадянина Угорщини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *