ОСТАННІ НОВИНИ

На нових інспекторів з паркування, які запрацюють у Львові з кінця вересня, виділять майже 2 мільйони

Наталя Дуляба

|

27 вересня вступає в дію новий закон «Про реформування паркування у містах». Відтак ще навесні у Львові анонсували боротьбу з запаркованими вздовж вулиць автомобілів, які перешкоджають руху громадського транспорту. Тому незабаром у місті запрацюють нові інспектори з паркування, на роботу яких із бюджету виділять майже 2 млн грн. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

 

Сьогодні, 19 вересня, виконавчий комітет міської ради затвердив зміни до бюджету. Серед них – виділення 1,9 млн грн на діяльність нових інспекторів з паркування.

«У зв’язку з новим законом про паркування, нам потрібно буде внести в штат більше, ніж 30 осіб – інспекторів з паркування. Тому для того, щоб вони могли існувати, нам треба виділити до кінця року 1 млн. 952 тис. грн», – розповів директор департаменту фінансової політики Львівської міської ради Олег Іщук.

Як повідомляв Львівський портал, такі інспектори почнуть працювати у Львові з 27 вересня. Вони зможуть на місці штрафувати водія за припаркований автомобіль на проїжджій частині у два або більше рядів, на трамвайних коліях, на пішохідних переходах та на зупинках громадського транспорту. При цьому в таких випадках машину відразу евакуйовуватимуть.

Також власники автомобілів на іноземній реєстрації оплачуватимуть штрафи за паркування у Львові тоді, коли перетинатимуть кордон, адже базу з даними штрафів тепер матимуть і прикордонники. Детальніше про нові правила паркування у Львові та роботу спеціальних інспекторів читайте тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *