ОСТАННІ НОВИНИ

Блаженніший Святослав презентував у Львові свою першу книгу

Євгенія Карвацька

|

Сьогодні, 19 вересня, у стінах Львівського національного університету імені Івана Франка свою першу книгу «Діялог лікує рани» презентував Блаженніший Святослав Шевчук, про це повідомляє кореспондент Львівського порталу. Захід відбувся в рамках проведення 25 BookForum.

 

За словами Блаженнішого Святослава, ідея створення цієї книги виникла ще минулого року, у 30-ту річницю початку офіційного руху українсько-польського примирення. У цій книзі-інтерв’ю предстоятель УГКЦ розповідає польському журналісту та редактору польського Католицького інформаційного агентства Кшиштофу Томасику про себе: навчання, життєвий шлях, про стосунки з Папою Римським, українсько-польські взаємини та місце України в Європі.

«Адресатом цієї книги є не ви, не українське середовище, бо я переконаний, що те, що написано в тій книзі, ви знаєте, вам про це не потрібно говорити і пояснювати. Ми мали на увазі пересічного поляка, десь такого студентського віку, яким сьогодні властиво нічого не знати про Україну, про нашу історію, зокрема про нашу церкву. Тому пан Кшиштоф ставив питання, часом дуже гострі і не зручні. Я ж намагався чесно на них відповідати», – розповідає глава УГКЦ.

Блаженніший також переконаний, що ми живемо в світі монологів і не вміємо чути інших та вести діалоги. І саме ця книга покликана залучити ще й українське середовище до «спілкування». Українсько-польський діалог є важливим не тільки для України, але й для Європи. І чим далі на Схід нашої держави, тим все більше українське суспільство не розуміє цієї необхідності. У книзі також є свідчення про святого Івана Павла ІІ та Блаженнішого Любомира Гузара. Окрім того, вже зародилася ідея створення другого тому книги через те, що не на всі питання є відповіді, а діалог потрібно продовжувати.

Додамо, що на презентацію також завітав президент України Петро Порошенко, який приїхав до Львова на відкриття 25 BookForum і акцентував увагу присутніх на єдиній помісницькій церкві в Україні.

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *