ОСТАННІ НОВИНИ

Заступника мера Червонограда, який погорів на хабарі, відсторонили від посади на 2 місяці

Юлія Шпак

|

Заступника мера Червонограда, який отримав 8 тисяч гривен неправомірної вигоди, відсторонили від посади.

 

У прес-службі прокуратури повідомили, що правоохоронцями цьогоріч, 29 серпня, затримано заступника міського голови однієї з міських рад на Львівщині, який вимагав та одержав від особи 8 тис гривень неправомірної вигоди.

«За ці кошти службовець обіцяв посприяти особі у наданні міською радою дозволів на оренду окремих елементів благоустрою для розміщення пересувних елементів вуличної торгівлі під час проведення ярмарків, а також допомогти з укладенням відповідних договорів оренди», – йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що 30 серпня цього року, затриманому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 КК України (одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням свого службового становища, поєднаному з вимаганням неправомірної вигоди), а  наступного дня Галицьким районним судом м. Львова обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із визначенням альтернативи внесення 140960 гривень застави.

Крім цього, зазначимо, що фігуранта відсторонено від займаної посади на 2 місяці.

На даний час проводяться необхідні слідчі (розшукові) та процесуальні дії з метою встановлення усіх обставин вчинення цього кримінального правопорушення.

Довідково: санкція вказаної статті передбачає до 10 років ув’язнення з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та конфіскацією майна.

Нагадаємо, депутат Львівської обласної ради Володимир Ткачик сьогодні, 18 вересня, під час сесійного засідання закликав правоохоронців офіційно поінформувати мешканців області про затримання заступника міського голови Червонограда, який попався на хабарі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *